Para garës së parë të sivjetme të sezonit MotoGP, BMW ka prezantuar MotoGP Safety Car dhe M4 MotoGP Safety Car.

Thënë shkurtimisht, M4 MotoGP Safety Car është i pajisur me të domosdoshmet (përfshirë edhe dritat rotative), shenjat e reja, spojler të madh të jashtëm, M Performance me elementë rregullimi për mbështetje, transmeton koha.net.

Derisa BMW M4 Coupe serik e vë në lëvizje TwinPower Turbo motor 3,0 litërsh gjashtë cilindrash me 431 kuja fuqi ky M4 MotoGP Safety Car është më i fuqishëm dhe ka 465 kuaj fuqi.