Industria e automobilëve, çështje e rendësishme për votuesit në Miçigan

Industria amerikane e automjeteve po e merr veten nga rënia. Kompanitë Ford, General Motors dhe Chrysler po njoftojnë tani për fitime të mëdha. Gjendja e...

Do të mbyllen pikat e shitjes së derivateve të palicencuara

Dallaveret me import të naftës nuk kanë të ndalur. Me këtë më së shumti pëson qytetari për shkak të cilësisë së dobët dhe buxheti...

General Motors: Ndoshta e mbajmë Opelin

Burime mirë të informuara më Bordin drejtues te General Motorsit theksojnë që GM-ja po i shqyrton të gjitha opsionet lidhur me Opelin, po edhe...

Kina interesohet për makinat me energji alternative

 Qytetet e mëdha kineze kanë marrë emër si disa prej qendrave urbane me ndotjen më të lartë sot në botë. Por duket se prirja...

Nisan do të prodhojë makina Datsun

Fabrika japoneze e makinave, Nisan, do të nisë prodhimin e makinave me kosto më të ulët në Rusi, nën markën Datsun. Drejtori i Nisan-it për...

Shqipëri, sot hapet tenderi për privatizimin e “Albpetrol”

Kompanitë gjigande botërore përplasen për të marrë kompaninë shqiptare Albpetrol. Një ndër privatizimet më të rëndësishme të realizuara në Shqipëri ka sjellë një betejë...

Fiat dhe Sollers krijojnë sipërmarrje të përbashkët

Kompania "Fiat" e Italisë dhe prodhuesi rus i automjeteve "Sollers" formuan sipërmarrje të përbashkët që pritet të prodhojë deri 500 mijë automjete në vit. Dy...

Opel dhe Magna afër nënshkrimit të marrëveshjes

Pas një zvarritjeje prej muajsh bisedimet për shitjen e prodhuesit të automjeteve Opel koncernit kanadezo-austriak Magna ndodhen pak para përfundimit. Koncerni amë i Opel-it,...

General Motor marka më e shitur e veturave

General Motor ka rimarrë kurorën e markës më të shitur të veturave për vitin 2011, duke kaluar rivalin e vështirë japonez Toyota, në vend...

Irani ka gjetur rezerva të mëdha gazi natyror në Kaspik

Irani ka lajmëruar se ka gjetur rezerva të mëdha gazi natyror në Kaspik. Ministri i Naftës së Iranit, Rystem Kasëmi tha se në pellgun e...