Qeveria nuk lejon lirimin automjeteve

Ndonëse Kosova nuk prodhon automjete, Qeveria e Kosovës edhe pas nënshkrimit të MSA-së me BE-në, synon që edhe për shtatë vjet të vazhdojë aplikimin...

Monopolet e shtetit

Edhe për veturat e reja me kilometrazh zero-zero, qoftë ato të markave më prestigjioze si: “Mercedes”, “BMW”, apo “Audi”, blerësi është i detyruar t’i...

Çmimi i naftës ka shënuar ulje në tregjet botërore

Çmimi i naftës në tregjet botërore ka shënuar ulje pas arritje së marrëveshjes mes Iranit dhe Grupit 5+1 duke shënuar çmimin më të ulët...

Boeing redukton prodhimin e aeroplanit 747

Boeing ka vendosur ta reduktojë prodhimin e aeroplanit të tij 747, edhe më shumë se sa që e kishte planifikuar fillimisht, raporton AP. Boeing ka...

Toyota tërheqë 850,000 automjet nga tregu

Toyota ka vendosur të tërheqë 850,000 automjete për të rregulluar një problem që mund të shkaktojë rrjedhjen e ujit nga njësia e ajrit të...

Çmimi i naftës në bursen e New York-ut arrin pikun

Çmimi i naftës në New York e përfundoi sesionin e sotëm duke shënuar nivelin më të lartë të rritjes që prej majit të vitit...

Motori i “Ford-it”, motori më i mirë i vitit

Në përzgjedhjen e “International Engine of the Year” morën pjesë 87 gazetarë që merren me fushën e automobilizmit nga 35 vende nga e tërë...

Audi 13,228 vetura të shitura gjatë muajit majit

Me 13,228 vetura të shitura në mbarë botën gjatë muajit maj, Audi ka shënuar edhe një edhe një sukses të madh në Amerikë, e...

Shitja e makinave në Evropë bie për 9,8 për qind

Në të gjithë tremujorin, regjistrimet e makinave në Evropë, të të gjitha markave, janë ulur me 9,8 për qind.  Regjistrimet e makinave të reja kanë...

Firmat Toyota, Nissan, Honda dhe Mazda tërheqin rreth 3,4 milionë makina nga tregu

Katër kompani kryesore japoneze kanë kërkuar tërheqjen e rreth 3,4 milionë makinave në mbarë botën, për shkak të problemeve të mundshme me qeset e...