Morgan bëhet elektrike, shuplakë traditës angleze

E pabesueshme por e vërtetë, Morgan sapo ka prezantuar versionin elektrik të spider-it të tij, gjithmonë i njëjtë që prej 75 vjetësh. E pagëzuar Elektrik...

Škoda Octavia Green E Line në testet finale

Škoda Octavia me motor elektrik është në fazën e testimeve të përditshme. Në bazë të të dhënave të mbledhura, po kryhen përmirësime, respektivisht rrumbullakimit...

Shfaqen në rrugët e Tiranës makinat e para hibride

Në rrugët e Shqipërisë mund të shikosh së fundmi makina hibride, prodhime japoneze që kërkojnë shumë më pak karburant se llojet e tjera të...

Automobilat elektrikë të së ardhmes

Automobilat elektrikë janë bërë hit i vërtetë kohën e fundit. Ata shumë shpejt u bënë të parapëlqyerit e shumë personave, andaj ata mezi presin...

DeLorean me motor elektrik

Për dallim nga modeli filmik i veturës DeLorean, (Back to Future), për të cilin aktorët Marty McFly dhe Doc Brown kishin nevojë për plutonium...

Së shpejti makinat do të mund të lëvizin nga “riciklimi i gazetave”

Shkencetaret kane zbuluar nje lloj bakteri qe eshte ne gjendje qe duke konsumuar leter, te prodhoje butanol. Butanoli eshte nje lloj lende djegese derivat bio,...

Toyota shfaq Camry Hybrid-in e 2012-ës

Ditën e djeshme Toyota shfaqi makinën e re në Paramount Studios në Hollywood, Calif. Kompania e zbuloi live Toyota Camry Hybrid të 2012-ës. Megjithatë Camry...
Opel: Së shpejti në treg limuzina më hidrogjen

Opel: Së shpejti në treg limuzina më hidrogjen

Në kohët e fundit “Opel-i” gjerman është duke u përpjekur të rris vlerën e brendit të tij dhe të largohet nga të ashtuquajturit “premium...

Makinat hibride vendosin rekordin e ri të paradës më të qetë

Mbi 200 makina hibride bënë një shëtitje 20 minutëshe rreth qytetit Madison, Wisconsin për të thyer rekordin botëror ekzistues vendosur në Belgjikë në vitin...

Britani, makinat elektrike më ndotëset

Makinat elektrike mund të prodhojnë më shumë emetime të dëmshme gjatë jetëgjatësisë së tyre në krahasim me mjetet e tjera, për shkak të energjisë...